Унгария отново отложи гласуването за ратифициране на кандидатурите на Швеция и

...
Унгария отново отложи гласуването за ратифициране на кандидатурите на Швеция и
Коментари Харесай

Унгария отложи вота за влизане на Швеция и Финландия в НАТО

Унгария отново отсрочи гласуването за одобрение на кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО , съгласно обновен график, оповестен в четвъртък на уеб страницата на Националното заседание, последното от поредност от отлагания, които разочароваха западните съдружници, предава Асошиейтед Прес.

Забавянето отсрочва гласуването с две седмици до парламентарната сесия, започваща на 20 март . Унгария остава единствената страна членка на НАТО с изключение на Турция, която към момента не е одобрила кандидатурите на двете скандинавски страни да се причислят към западния боен алианс.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан сподели, че той персонално е за присъединението на двете страни към НАТО, само че твърди, че държавните управления в Стокхолм и Хелзинки са " популяризирали очевидни неистини " за Унгария, което повдига въпроси измежду депутатите в неговата партия по отношение на това дали да одобрят кандидатурите им.

В радио изявление на 24 февруари Орбан удостовери, че, с цел да потърси " уточнения " по повдигнатите въпроси, преди ратификацията да може да стигне до гласоподаване в Народното събрание.
 Унгария още мисли за участието на Швеция и Финландия в НАТО
Унгария още мисли за участието на Швеция и Финландия в НАТО

Част от унгарските депутати не са " изключително въодушевени " за разширението на Алианса

" Не е редно да желаят от нас да ги вземем на борда, до момента в който популяризират очевидни неистини за Унгария, за върховенството на закона в Унгария, за нашата народна власт и за живота тук ", сподели Орбан. " (Как) някой може да желае да бъде наш съдружник във военна система, до момента в който нахално популяризира неистини за Унгария? Така че дано спрем за другарски диалог и да ги попитаме по какъв начин е допустимо това.

Закъсненията, които идват поредно от юли 2022 година, разочароваха някои страни в Европейския съюз, както и членове на опозиционните партии в Унгария.

В мнения в унгарския парламент в сряда Агнеш Вадаи, демократичен народен представител и някогашен държавен секретар в унгарското министерство на защитата, разкритикува ръководещата партия ФИДЕС за многочислените закъснения и ги упрекна, че съзнателно забавят гласуването.

" Това можеше да бъде бърз и елементарен въпрос в унгарския парламент, само че не стана, тъй като постоянно имаше някакво опрощение или тактичност на закъснение от страна на ръководещата партия ", сподели Вадаи, добавяйки, че изпращането на парламентарна делегация в Швеция и Финландия е " най-новият трик за отсрочване ".

Двете скандинавски страни малко след нахлуването на Русия в Украйна предходната година. Докато множеството страни членки на Алианса към този момент са утвърдили кандидатурите им обаче,
 Орбан се тревожи, че след танкове страни от Европейски Съюз ще изпратят и войски в Украйна
Орбан се тревожи, че след танкове страни от Европейски Съюз ще изпратят и войски в Украйна

" Стъпка по стъпка цяла Европа върви към война "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР